Filtrul standard HEPASilent™ incorporeaza un mediu de filtrare gradient facut din fibre non-toxice de polipropilena sudate ultrasonic fara aditivi chimici si un mediu de filtrare din carbon activ pentru inlaturarea gazelor. Filtrul optional SmokeStop adauga mai mult carbon activ pentru o peformanta de filtrare a gazelor mult imbunatatita. Cele doua filtre sunt altfel identice in termeni de capacitate de filtrare a particulelor, durata de viata a filtrului si marime. Atat polipropilena cat si carbonul sunt reciclabile. Polipropilena este  o fibra non-toxica ideala ca mediu de filtrare.

Polipropilena este un element central al filtrarii  electrostatice. Moleculele de polipropilena se orienteaza usor catre un camp electric. Astfel, molecula de polipropilena “simte” ca o particula incarcata negativ a intrat in campul de filtrare si se intoarce spre ea. Aceasta creeaza o forta de atractie mare, care actioneaza atragand particula catre fibra de polipropilena care o va retine.

Cand comparam filtrele standard facute din hartie imbracata cu triclosan sau din fibra de sticla, cu cele din polipropilena – polipropilena este un material ideal. Pentru ca polipropilena este impermeabila sistemele Blueair nu necesita bacteriostatice bazate pe substante chimice, sau inhibitori de mucegai. In loc sa absoarba umezeala in care bacteriile se dezvolta, polipropilena respinge apa si previne reproducerea bacteriilor si mucegaiului in interiorul filtrelor. Astfel, famililia dumneavoastra poate evita potentialele efecte adverse al aditivilor chimici. Carbonul activ absoarbe mirosurile, fumul si alti poluanti gazosi responsabili  pentru o serie de afectiuni legate de calitatea aerului de interior. Atat filtrul standard, cat si cel de carbon activ foloses un sistem avansat de mediu de filtrare din carbon activ. Filtrul optional SmokeStop are insa o densitate mai mare de carbon activ care ii mareste capacitatea de a absorbi semnificativ mai multe mirosuri si gaze.