Purificatoarele de aer Blueair pot ajuta la protejarea utilizatorilor impotriva multor tipuri de gripa, cum ar fi H1N1 si H3N2,  prin captarea virusilor in filtrele de particule Blueair, care utilizeaza tehnologia patentata  HepaSilent ™. Multi experti sunt de parere ca virusii gripali sunt raspânditi prin picaturi microscopice raspandite de persoane infectate, atunci când tusesc, stranuta sau vorbesc, picaturi care sunt apoi inspirate de persoanele din proximitate, intrand astfel si in organismul acestora.

Desi nici o companie de purificatoare aer nu este capabila sa demonstreze cat de eficiente sunt unitatile lor in protejarea oamenilor de gripa, testarile independente indica faptul ca purificatoarele aer Blueair sunt printre cele mai bune din lume in furnizarea unei Rate de Livrare de Aer Curat / Clean Air Delivery Rate (CADR). CADR este un standard global dezvoltat de Asociatia Producatorilor de Aparate Electrocasnice / Association of Home Appliance Manufacturers (AHAM) pentru a evalua purificatoarele de aer autonome.

Institutul suedez pentru Controlul Bolilor Infectioase/ Swedish Institute for Infectious Disease Control (SIIDC) este un vechi client al Blueair, folosind purificatoare aer Blueair pentru a proteja personalul de particulele nocive din aer. Purificatoarele aer Blueair elimina rapid particulele aeropurtate si virusii, creând un climat sanatos de interior la domiciliu sau la birou.

Spre deosebire de alte purificatoare de aer, Blueair foloseste tehnologia patentata de filtrare HEPASilent ™ , tehnologie care combina tehnologiile electrostatice si mecanice de filtrare. Aceasta combinatie intre o camera de ionizare incapsulata si filtrul gradient cu structura progresiva HEPASilent ™ a facut din Blueair prima alegere pentru multe cadre medicale.

Tehnologia Blueair HEPASilent ™ captureaza particule aeropurtate, inclusiv virusi pana la 0,1 microni, cu o eficienta de 99,97%  - fara a emite ozon si fara a face fotocataliza care poate produce in aer alte substante daunatoare organismului uman. Comparati performanta Blueair cu cea a majoritatii celorlalte purificatoare de aer, care pot filtra doar particule cu o marime intre 0.3 - 1.0 microni in dimensiune.

In 2010, Centrul de cercetare pentru stiinte de mediu Kitasato din Japonia a testat eficienta purificatoarelor de aer Blueair in eliminarea bacteriilor, virusurilor si sporilor de mucegai.  Testele au fost efectuate pe un model Blueair 650E, functionand la viteza maxima intr-o incapere de 10m3 . Eficienta in eliminarea tuturor agentilor patogeni aerieni atinge un minim de 99% in primele 10 minute de functionare si peste 99.9% dupa 20 de minute.

Nimanui nu ii place sa se imbolnaveasca de gripa, care se poate manifesta de la forme usoare la unele foarte severe, cu simptome care includ febra, tuse, dureri in gât, dureri de cap si nasul infundat. Simptomele apar, de obicei, de la 1 la 4 zile dupa ce ai fost infectat, ceea ce inseamna ca este usor sa transmiti altora boala chiar inainte sa stii ca esti bolnav. O modalitate dovedita de a reduce riscul de a deveni infectat este sa va spalati pe maini cu regularitate.

La Blueair, noi intelegem teama de gripa a oamenilor. Deci nu ezitati sa contactati unul dintre agentii nostri de vânzari, care pot explica modul in care un purificator aer Blueair poate ajuta la reducerea riscului de imbolnavire de gripa prin filtrarea de virusi, bacterii si alte particule daunatoare din aerul pe care il respiram la domiciliu sau la locul de munca.