Purificatorul de aer Blueair Clasic 405 recunoscut cel mai bun in testarile independente

Stockholm 25 aprilie: Compania suedeza Blueair, este din nou recunoscuta pentru tehnologia de filtrare HEPASilent™, prin care purificatorul de aer livreaza mai mult aer curat intr-un timp mai rapid, la niveluri scazute de zgomot si un consum redus de energie. Dintre cele 15 mărci diferite care au fost testate, Blueair Classic 405 are o "capacitate superioară de purificare a aerului", potrivit institutului independent de testare Testfakta Research.

„In urma testarilor independente, modelul Blueair Classic 405 este cel mai performant, are cea mai buna capacitate de filtrare, la niveluri scazute de zgomot (sub 37 dB) si cel mai bun rezultat in ceea ce priveste filtrarea polenului", a precizat Carl-Magnus Brandberg, Managing Director al Institutului Testfakta Research. „Chiar si la cea mai mica viteza, Blueair reuseste sa curete aerul de praf si polen intr-un spatiu de 41 mp, comparativ cu alte purificatoare testate pentru 5-24 mp".

"Avem peste 20 de ani de experienta in dezvoltarea celor mai bune purificatoare de aer cu scopul de a imbunatati un mod de viata sanatos si placut" a spus Daniel Johansson, directorul departamentului de cercetare si dezvoltare Blueair. „Datorita tehnologiei noastre unice HepaSilent™ care combina filtrarea mecanica si electrostatica, purificatoarele noastre de aer sunt recunoscute pentru performante superioare, fiind in acelasi timp silentioase si eficiente din punct de vedere energetic".

Purificatoarele care au fost testate sunt urmatoarele:

 • Beurer LR 300
 • Blueair Classic 405
 • Coway AP-1009DH
 • DēLonghi AC150
 • Dyson Pure Cool Link TP04
 • Electrolux EAP300
 • Fellowes AeraMax DX95
 • Meaco CA-HEPA  47x5
 • Philips AC3259/10
 • Rowenta Intense Pure Air XL PU6020
 • Soehnle Airfresh Clean Connect 500
 • Stadler Form Roger
 • Venta LP60
 • Wilfa AP-Wood’s ELFI 300


Despre Blueair Classic 405

Purificatorul de aer Blueair 405 este destinat pentru incaperi medii de pana la 40mp si este alegerea perfecta pentru persoanele care au alergie, astm si alte afectiuni respiratorii. Poate fi conectat la WI-FI si functioneaza prin intermediul aplicatiei Blueair Friend. Blueair Classic 405 este considerat „cea mai buna optiune de cumparare” in UK de catre organizatia consumatorilor din Marea Britanie, recomandata de Asthma Allergy Nordic pentru persoane care sufera de astm, alergii si alte afectiuni respiratorii si de „Today’s Parents”, ca purificatoare de aer pentru copii si familii.

De ce este util un purificator de aer?

Pe langa polenul, fumul si gazele de esapament de la masini care intra in casele noastre, praful, bacteriile, virusurile si substantele chimice eliberate de la vopseluri, mobilier si imbracaminte, fac ca aerul din interior sa fie de pana la 5 ori mai poluat. Aerul curat imbunatateste calitatea vietii, somnul si modul de viata.

Testarea purificatorului

Institutul Testfakta a efectuat teste comparative de laborator cu scopul de a compara performanta purificatoarelor de aer vandute pe pietele britanice si nordice. Testele de laborator au fost efectuate de Laboratoarele Intertek Testing & Certification and IBR in UK. Esantionul de modele a fost selectat de institutul Testfakta Research pe baza modelelor potrivite pentru incaperi de dimensiuni medii. Capacitatea acestora a fost testata in conformitate cu standardul de testare ANSI/AHAM AC1-2015, masurand capacitatea de eliminare a diferitelor tipuri de particule (praf si polen). Cele 15 modele diferite au fost testate la un nivel de zgomot de 37dB si la o viteza maxima. De asemenea, au fost testate pentru usurinta utilizarii si a emisiilor de ozon. Mai multe detalii despre testare sunt disponibile pe pagina Institutului Testfakta aici.